Over ons

De Ruiter Catering, (h)eerlijk eten, eerlijke prijzen

Catering op topniveau, ultieme aandacht voor wensen van de klant

De Ruiter Catering is het bekende cateringbedrijf uit Dordrecht dat voor een groot aantal opdrachtgevers de culinaire service verzorgt. Uiteenlopend van een eenvoudige maar smaakvolle lunch op locatie tot uitgebreide diners en buffetten tijdens evenementen of festiviteiten.

De leiding van De Ruiter Catering die al kon bogen op een jarenlange, uitstekende reputatie, wordt sinds twee jaar gevoerd door Jasmijn Plettenburg en Mark Elling die beiden het bedrijf en de service verder hebben uitgebouwd.

De Ruiter Catering staat voor:

 • Het bieden van gastvrijheid
 • Het gebruiken van hoogwaardige producten
 • Een hoog gastronomisch niveau
 • Verantwoorde prijzen voor (h)eerlijke producten en optimale dienstverlening

 

Van alle markten thuis!

De Ruiter Catering brengt het restaurant bij de klant thuis, op het bedrijf of op het evenement. Het bekende cateringbedrijf werd ingeschakeld voor een grote happening op het Circuit van Zandvoort met duizenden bezoekers, voor diverse productpresentaties van nieuwe automodellen aan honderden geïnteresseerden en zelfs voor de culinaire verzorging van het Koningshuis tijdens het vieren van Koningsdag in Dordrecht. Van klein tot groot evenement, De Ruiter Catering besteedt er dezelfde zorg aan.

Bedrijfsvisie

De Ruiter Catering beschikt over een moderne keuken, vakkundige medewerkers en een recent vernieuwd wagenpark met de modernste apparatuur zodat optimale kwaliteit onder alle omstandigheden is gewaarborgd.

Het voltallige team van De Ruiter Catering werkt altijd vanuit de opdracht en het wensenpakket van de klant, ondersteund door de eigen ambities en vaardigheden.

Voor De Ruiter Catering is het van primair belang om een duurzame relatie op te bouwen met haar klanten. Zij moeten het vertrouwen hebben dat zowel een eenvoudige lunch als de catering van een groot evenement met duizend gasten vlekkeloos verloopt. Een lunch voor enkele gasten van een bedrijf in Dordrecht of een meerdaagse catering in het buitenland voor een grote onderneming, het is Mark en Jasmijn allebei even lief.

“Waar voor je geld en dat voor de beste prijs, is het credo”.

Jasmijn

Hedendaagse catering heeft, naast de kwaliteit van de producten, ook alles te maken met serviceverlening, gastvrijheid en dienstbaarheid. Jasmijn heeft zich ten doel gesteld die facetten van catering tot in de puntjes te verzorgen in een geheel eigentijdse benadering. Ze oriënteert zich voortdurend op nieuwe ontwikkelingen in het cateringmetier en wil alles weten over wijnen, speciale koffie, nieuwe voedsel ingrediënten, trends op hospitalitygebied, en de herkomst van de producten. Ook het tot in het kleinste detail voorbereiden, het organiseren en het hosten van events, van groot tot klein, is voor Jasmijn een uitdagende invulling van haar verantwoordelijkheden bij De Ruiter Catering.

“Wij willen ons voortdurend vernieuwen en verbreden, zonder daarbij onze kernwaarden te verliezen,” zegt Jasmijn.

Mark Elling

In 2013 ging De Ruiter Catering over in handen van Mark Elling en Jasmijn Plettenburg, een echt horecastel, met de intentie om, gebaseerd op het stevige fundament van De Ruiter Catering, verder te bouwen aan een goede toekomst voor het bedrijf. Daarbij inspelend op relevante trends en zoekend naar interessante cateringoplossingen.

Mark is van jongs af aan al werkzaam in de horecasector, waarin hij kennis heeft gemaakt met alle facetten van de horeca: van een gezellige bistro en een gerenommeerde hotelgroep tot een sterrenrestaurant van de Alliance Gastronomique. Voor Mark zijn vakkundige kooktechnieken en het zoeken en vinden van de juiste combinaties zijn voornaamste drijfveer om zijn gasten te verrassen en een optimale beleving en smaak te bieden. Hij is al acht jaar werkzaam bij de Ruiter Catering waarvan hij sinds twee jaar ook de eigenaar is. “Ik ben pas tevreden als de klant heel tevreden is, en samen met Jasmijn zoek ik naar wegen meer te bieden dan hij verwacht.”

Kernwaarden van De Ruiter Catering

 • (H)eerlijke producten
 • Juiste, verantwoorde prijzen
 • Kwaliteit
 • Optimale serviceverlening
 • Meedenken met de klant
 • Stapje extra doen
 • Voortdurende Innovatie

Lunch ‘by De Ruiter Catering’

Voor de lunch maakt De Ruiter Catering uitsluitend gebruik van kwaliteitsproducten, met zo min mogelijk zout, e-nummers en conserveringsmiddelen. Bij een dagelijkse afname wordt volledig rekening gehouden met de behoefte van de klant. In overleg wordt een product ontwikkeld, specifiek afgestemd op de behoefte van de klant, waarbij deze gebruik kan maken van een speciaal bestelsysteem.

Lunchpakketten worden in iedere gewenste vorm en op maat naar te spenderen budget verzorgd door de Ruiter Catering, uiteraard in de inmiddels bekende vrolijke kleuren.

Buffet ‘by De Ruiter Catering’

Door voortdurend te analyseren, trends te monitoren en zelf te ontwikkelen, verzorgt De Ruiter Catering keer op keer verrassende buffetten. Daarbij wordt goed geluisterd naar de wensen van de klant zodat het uiteindelijk geleverde product volledig aan de verwachtingen voldoet, of deze zelfs overtreft. Op deze site staan de nodige suggesties om de klanten van advies te voorzien zodat een geheel eigen buffetproduct kan worden samengesteld. Maar vaak wordt de keus ook overgelaten aan De Ruiter Catering zodat een speciaal buffet kan worden verzorgd: een verrassende BBQ, een hele rib eye of een warm gerookte zalm. Of zelfs volledige maaltijden van de grill. De klant vraagt en De Ruiter verzorgt.

Diner ‘by De Ruiter Catering’

Met de diners brengt De Ruiter Catering het restaurant aan huis of naar het bedrijf. Zoals walking dinners, geënt op het seizoen, op productvoorkeur en op wijn&spijs combinatie of sit down dinners die altijd zijn samengesteld en verzorgd op basis van budget, publiek en wensen van de organiserende partij.

Events, ‘by De Ruiter Catering’

 • Crewcatering in een weekeinde ontbijt, lunch, diner & snacks voor 500 mensen per dag
 • Crewcatering op dagelijkse basis voor een culturele instelling
 • Bruiloften op locatie en met bijzondere thema’s
 • Sail Amsterdam 2015
 • De aankomst in 2015 van de Koninklijke Familie in Dordrecht
 • Bedrijfsfeesten op eigen locatie of externe locatie
 • Haringparty
 • Events binnen Dordrecht voorzien van crewcatering
 • Nieuwjaarsontbijten
 • Kerstvieringen
 • Voor zakelijk ontbijt een bedrijfsruimte omgetoverd tot luxe ontbijtzaal, en ter plekke ontbijt met eieren, gebakken bacon pancakes bereid
 • In een loods voor een jaarafsluiting met 450 mensen een lunch in buffetvorm verzorgd


De Ruiter Catering
Jasmijn Plettenburg en Mark Elling
Singel 375
3311 HG Dordrecht
T:        06-51233641
E:        mark@deruitercatering.nl
W:       www.deruitercatering.nl