Wijnen

Het wijndomein Bodegas Cristo de la Vega ligt in de regio La Mancha in Spanje. La Mancha omvat het centrale hoogplateau ten zuiden van Madrid, gelegen tussen de Montes (bergen) de Toledo en de Cerros (heuvels) de Cuenca, en tussen de Sierra Morena en La Alcarria. Miguel de Cervantes gaf internationale bekendheid aan de regio en zijn windmolens met zijn personage Don Quichot de La Mancha.

Bodegas Cristo de la Vega ligt midden in de Spaanse D.O.P. La Mancha. In 1955 richtte een groep van 25 druiventelers, onder leiding van Juan Manuel Orriach Moreno, Bodegas Cristo la Vega als coöperatie op. Vandaag de dag een state of the art Bodega voorzien van de meest moderne technische snufje op het gebied van wijnproductie.

De wijngaarden liggen zo'n 700 m boven zeeniveau. Er heerst een landklimaat met warme zomers en lange koude winters met neerslag van 300 tot 400 mm. Deze extreme omstandigheden zijn ideaal voor het rijpingsproces van de geteelde druivenrassen. Een aantal van hen zijn al bijna 100 jaar oud.


Coloreja Verdejo

Terug naar boven
Druivensoort: Verdejo
Type wijn: Wit

Zo wil je wel dat iedere wijn ruikt. De intense groene kruidige hint is typisch voor de Verdejo druif. Subtiele tonen van rijpe perzik en grapefruit in de neus. Sappig en fris, heerlijk jong en voorzien van geel fruit en een klein dorstlessend bittertje in de mond.

Colrea Verdejo

Colorea Chardonnay-Viura

Terug naar boven
Druivensoort: Chardonnay, Viura
Type wijn: Wit

Plezierige wijn met veel tropisch fruit in de geur. Sappig van smaak met veel fruit en een heel zacht bittertje in de afdronk. Een goede allrounder voor een scherpe prijs.

Colorea Chardonnay-Viura

Colorea Rosado

Terug naar boven
Druivensoort: Tempranillo
Type wijn: Wit

Vaak zijn Spaanse rosé's vol en rond, maar deze is verrassend fris en fruitig. Heerlijke doordrink rosé met fruitige geuren van framboos en aardbei die je glas uit spatten.

Colorea Rosado

Colorea Tempranillo

Terug naar boven
Druivensoort: Tempranillo
Type wijn: Rood

Mooie donker paarse kleur. Aroma's van rood bosfruit met subtiele tonen van cassis en karamel. Heerlijke sappige niet-op-eikenhout-gerijpte jonge Tempranillo met de smaak van donker fruit. Drink de wijn in de zomer eventueel iets gekoeld.

colorea tempranillo